top of page

Handikappanpassad receptionsdisk

Hur kan man handikappanpassa en receptionsdisk så den blir tillgänglig för alla dina besökare. Med en enkel justering av fronten är det möjligt att få en nedsänkt del som är anpassad för exempelvis en rullstol.

Handikappanpassad receptionsdisk

Här har man valt att placera en nedsänkt del i mitten av disken för att kunna ta mot besökare sittandes. Det är viktigt att det är ett överhäng mot besökaren så att man kan komma till med en rullstol utan att köra in i fronten på receptionsdisken. Denna modell kan du läsa mer om här: Z2 receptionsdisk med nedsänkt front Man bör ha ett minimum mått om 80 cm på den nedsänkta delen. Det är dock vanligt att man gör den upptill 120 cm för att få god plats. Den nedsänkta delen kan både placeras i mitten eller som ett avslut. Höjden ska vara anpassad för sittande bruk mellan 72-76 cm. En utskjutande del bör användas så man kan komma åt även från en rullstol, den delen bör skjuta ut 15-20 cm. Självklart ska även denna plats ha en sittande del för personalen bakom receptionsdisken så man tar mot kunden sittandes i ögonhöjd.


Snygg nedsänkt receptiondisk

Denna modell har en designad nedsänkning som är placerad som ett avslut. Med sin böjda front blir funktionen en del av designen. Vilket blir väldigt lyckat. Du kan läsa mer om denna receptionsdisk här. Gör man en sådan lösning kan disken även användas för andra besökaren som gärna sitter ner vid sitt besök. På så sätt blir det en dubbel funktion. Det är med andra ord enkelt idag att göra en både funktionell och snygg lösning på en handikappanpassad receptionsdisk även för det moderna kontoret. Det finns både färdiga standardlösningar som är enkla att implementera utan allt för stora kostnader, men går även att göra speciallösningar efter beställning. Det finns med andra ord inga skäl att inte välkomna alla besökare oavsett hinder till din verksamhet. Lycka till med er lösning! Viktiga fakta för en handikappanpassad receptionsdisk # Minst 80 cm bred nedsänkning. # Höjd på receptionsdisk 72-76 cm. # Utskjutande del mot besökaren för att vara tillgänglig med rullstol. # Motsvarande sittande arbetsplats för personalen bakom receptionen. Läs mer om funktionella receptionsdiskar på vår hemsida!

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page