top of page

Höj och sänkbar receptionsdisk

Om du har krav på att arbetsplatsen bakom receptionen ska vara lika ergonomisk som på övriga kontoret, bör du satsa på en modell som erbjuder en höj och sänkbar arbetsplats. Idag finns det smarta lösningar där du kan justera arbetsbordet med ett elektriskt elstativ likt på ett skrivbord.


Höj och sänkbar receptionsdisk
Höj och sänkbar receptionsdisk

Med ett elektriskt el-stativ och specialanpassade arbetsskivor kan en standardmodell bli höj och sänkbar. Här är ett exempel på hur man anpassat en Z2 receptionsdisk till höj och sänkbar.


Fördelarna är såklart många med en ergonomisk receptionsdisk dels kan personalen justera sin arbetsställning men det kan även vara trevligt för besökaren att möta en stående personal, som då befinner sig i samma ögonhöjd. På sätt tar man mot sin kund med öppna armar. Det ger även oväntade förvaringsmöjligheter då man kan låta vissa delar av disken vara fasta och i lägre höjd, vilket få blir utmärkta förvaringsmöjligheter för pärmar. Man bör beakta att en höj och sänkbar receptionsdisk kan ställa till det något om man har en skärm till sin dator, då fronten ofta bildar ett lock. Men med en grundare modell på toppen kan detta enkelt kompenseras. Den ergonomiska receptionsdisken har egentligen inga begränsningar idag av verksamheten, det finns en uppskö av diskar som håller väldigt hög kvalitet, du kan hitta allt från enkla vita till exklusiva modeller i mörkare träslag. * Det gör att just denna funktion inte nämnvärt behöver var negativ ur den aspekten, i få fall vid väldigt kurvade modeller kan det begränsa. Det krävs ofta lite rakare moduler för få till. Kan även vara svårare att få en väldigt liten disk då många modeller är lite större för att få plats med all teknik. Fördelar och nackdelar med höj och sänkbar receptionsdisk + Ergonomisk arbetsplats + Kan bemöta kunderna stående i samma ögonhöjd + Smarta kombinationer skapar förvaringsyta - Kan begränsa designen på disken då det krävs raka ytor. - Något större modeller, svårt att få en liten disk. - Passar ofta endast för en person.

Ofta säljs denna modell enbart för en person men det går att anpassa så att flera kan få justerbara arbetsytor, det kräver lite större plats bara för att få till. En ultimat arbetsyta bör vara minst 120 cm bred och höjden bör kunna regleras mellan 80-100 cm för att få till den rätta ergonomin bakom. * Källa: Höj och sänkbar receptionsdisk

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page